Naar de Preikestolen

Naar de Preikestolen

Naar de Preikestolen

21 juli 2014

Update door kapitein Maarten:
“Na een heerlijk rustige nacht in Arendal hebben we onze weg weer vervolgd. De zon scheen op het schip en omringende blauwe water. Maar jammer genoeg zat de wind nog steeds tegen en dus voeren we rustig op de motor verder. In de ochtend kwam er een klein windje opzetten, dus zeil gezet en het Rosfjord in gezeild. Aan het eind van het fjord het anker laten vallen en de dag besteed met wandelen, zwemmen, zonnen en lezen. Vlak voor het eten het anker weer omhoog getrokken en genietend van het diner, de avondzon en het prachtige uitzicht het fjord weer uitgevaren. Bij de uitgang, of ingang (ligt eraan hoe je er naar kijkt) kwamen we de ‘Wilde Swan’ tegen en hebben even naar elkaar gezwaaid. Ons plan was richting Egersund te gaan en dus deden we rustig aan. Maar het zou niet zo zijn.
Er kwam weer een beetje wind en zowaar uit de goede richting! Dus het schip volgebouwd en de motor weer laten slapen. Toen we voor Egersund voeren was de beslissing om lekker door te zeilen weer geen moeilijke beslissing. Dus koers gezet in de richting van Stavanger. Ondertussen begonnen de vislijnen die uithingen hun nut te bewijzen met een aantal mooie makrelen.
Tegen het eind van de middag hield de wind er weer mee op en zijn we bij Stavanger binnengelopen. Hier gezellig naast de ‘Wilde Swan’ gaan liggen omdat er volgens de havenmeester geen plek meer was.
De zondag hebben we besteed met een tour naar de Preikestolen, een mooie rotsformatie in de vorm van een preekstoel. Alleen dan 604 meter hoog… Iedereen zijn wandelschoenen aan, water en lunch mee en op weg voor een heel mooie dag. Aangezien het prachtig weer was, was het uitzicht fenomenaal!
Vandaag, maandag, varen we met het schip de Lysefjord in, om de Preikestolen ook van onderen te bekijken en een nog betere indruk te krijgen van de intense grootte.”