Bjørnafjorden

Bjørnafjorden

Bjørnafjorden

22 augustus 2014

In de middag zijn we weer vertrokken uit Odda om rustig het Hardangerfjorden weer af te zakken. Tegen de avond het schip aan de kade gelegd bij Øystese, ongeveer halverwege. Hier allemaal lekker vroeg naar bed gegaan na alle mooie indrukken van de dag. De volgende ochtend vroeg weer los gegooid om onze weg te vervolgen. De groep vond dat ze ons uit eten moesten nemen en ze gingen dus op zoek naar een restaurant waar we met 23 man terecht konden. Toen ze deze gevonden hadden, kreeg de bemanning te horen waar we die avond zouden zijn. Beetje omgekeerde wereld, maar daardoor ook wel eens leuk. Het werd Osøyro, een plaatsje aan de noordkant van de Bjørnafjorden, we moesten om zes uur in het restaurantje zijn. Zo gezegd, zo gedaan.
Na een heerlijke en zeer gezellige maaltijd vroeg onder de wol gekropen voor het laatste stuk naar Bergen, de volgende dag. Daar nog een mooie laatste avond gehad met een prachtig diner en vele speeches, voor het ‘s ochtends tijd werd om afscheid te nemen.
Inmiddels is er een nieuwe groep aan boord gekomen en gaat de reis van Bergen naar Bergen. We gaan deze keer een stuk de noord in en zullen een aantal (kleine) plaatsjes aandoen of ankeren in fjorden en daar vissen, zwemmen en wie weet laat het weer nog een lekkere BBQ toe.
We zijn uiteindelijk het enorm diepe Søgnefjorden ingevaren en vanochtend zijn we aangekomen op een plek met de naam Flåm, helemaal aan het eind van het Aurlandsfjorden.