Redder Jessica

Redder Jessica

Redder Jessica

31 augustus 2014

Na een ochtend lekker zeilen ging de wind liggen. Maar gelukkig bleef de zon ons de hele dag verwarmen. Hierdoor werd het nog duidelijker dat Noorwegen een prachtig land is. We hebben genoten van het uitzicht op de bergen, die door de zon leken te stralen. Tegen de avond op zoek gegaan naar een leuke baai om voor anker te gaan. De eerste zag er op de kaart wat klein uit, maar we wilden toch even gaan kijken. In het echt bleek het alleen nog kleiner dan op de kaart, dus dat gingen we maar niet doen. Dus een andere ankerplek gezocht die in de goede richting lag, ondertussen genietend van de avondzon. Deze gevonden in de Søre Vågen. Een prachtige, bijna ronde baai met een smalle ingang, waadoor we bijna helemaal omsloten waren en ons in onze eigen wereld waanden. Hier een paar uur rustig gelegen voor we het anker optrokken om onze weg richting Bergen te vervolgen.
‘s Ochtends bleek al snel dat het qua zeilen niets ging worden, omdat er geen zuchtje wind stond, dus rustig op de motor richting Bergen gevaren. Daar Hebben we er een leuke laatste avond van gemaakt en afscheid genomen van Frianko, die weer in de schoolbanken zal gaan zitten.
Tussen het hoofdgerecht en de tiramisu heeft Jessica waarschijnlijk het leven van een onbekende vrouw gered! Zij zag iets drijven in de haven en toen ze beter keek bleek het een vrouw te zijn. Dus Jessica slaat alarm en met vereende krachten van de ‘Oosterschelde’ en een Duits marineschip dat naast ons lag, de vrouw uit het water en aan boord van het marineschip gehesen. Ze bleek onderkoeld, maar bij kennis. Na een kort onderzoek van de Duitse arts kwam de ambulance, die haar heeft meegenomen voor verder onderzoek. Hulde aan Jessica!