Schuilen in Arendal

Schuilen in Arendal

Schuilen in Arendal

9 augustus 2014

Na een paar leuke dagtochten in Esbjerg kwamen de nieuwe gasten aan boord. Zeventien Engelse vrienden die, na een vakantie in Namibië een paar jaar geleden, hebben bedacht te komen zeilen met z’n allen. De meesten komen uit ‘het dorp’ en dan is er nog wat ‘aanhang’. Altijd een beetje spannend om een groep aan boord te krijgen, omdat je nooit precies weet wat het gaat worden, maar nu was al snel duidelijk dat het vooral gezellig ging zijn. De grappen vliegen je de hele dag om de oren en er wordt zelfs een roman geschreven door een van hen, over iedereen aan boord. Wat hebben Engelsen een heerlijke humor!
Na vertrek uit Esbjerg koers gezet naar het noorden. Meteen de zeilen omhoog en daar gingen we. Bij het noorden van Denemarken zouden we beslissen welke kant we op zouden gaan. Sommigen wilden naar Zweden, anderen naar Noorwegen en een enkeling wilde wel bij Denemarken blijven. Aangezien Zweden te veel de verkeerde kant op was, er aan de zuidwestkant van Noorwegen 40 knopen wind zou gaan staan werd het zuidoost Noorwegen. Dus koers richting Arendal, waar we wel op tijd binnen wilden zijn om niet op zee te zitten terwijl het staartje van de storm over kwam.
We kwamen hier vannacht om 01:30 aan. Vanavond zou deze depressie zo goed als weg moeten zijn en hebben we een dikke 30 uur voor de volgende in alle hevigheid over gaat komen.