Vlissingen – Brest, versie 2

Vlissingen – Brest, versie 2

Vlissingen – Brest, versie 2

21 september 2014

Vlissingen, zondagavond 14 september gaan we scheep en schutten met de vissersvloot mee naar buiten. Wij zijn met een flink smaldeel Hoogaarsvolk uit Zeeland en een club roeiers/zeilers uit het Rotterdamse.
De wind gaat naar het westen, de golven gaan naar het westen en de ‘Oosterschelde’ met z’n 300 ton gaat naar het westen en de 24 zielen op het schip gaan naar het westen. Alleen een kabbelende zee, zon en een prachtig blauwe hemel en de wind in het want. Heerlijk, dit mag eeuwig zo doorgaan!
Moe maar voldaan van het beulen aan de lijnen, met spieren die we nooit gebruiken, wacht ons een heerlijk maal, van onze charmante kok Fennardie.
Kapitein Maarten kent zijn pappenheimers en besluit tot een pitsstop op het Kanaal-eiland Sark.
We ankeren en de zodiac zet ons op het strand. Voor ons staat een steile bergwand, vol prikkels en doornen (ook lekkere bramen). Dus moesten we weer heel andere spieren gebruiken.
Sark bleek ‘utterly British’, auto’s niet toegestaan, iedereen rijdt dus met een trekker.
Terug aan boord worden we aan dek getrakteerd op een heerlijke cocktail, gemaakt door stuurvrouwe Jana. De muziek wordt verzorgd door diskjockey Eduardo. Kortom, een leuk feest!
Na 4 top zeildagen, met bakstag- en halve wind, ruimt de wind en is het niet langer bezeild.
We moeten richting Brest, op de laatste middag worden we toch weer getrakteerd op een heerlijke zeilwind uit de goeie hoek, dus zeilen we glorieus naar Brest.
Na het opdoeken van alle zeilen drinken we op de goeie afloop. Eenmaal voor de wal maken we er een gezellige avond van. Het bleef nog lang onrustig in Brest. Vooral omdat Peter plotseling de sprong in het water maakte om die kans van zijn leven te grijpen – zwemmen met een wilde dolfijn! Het beest vergezelde ons al de hele avond en bleef maar om de ‘Oosterschelde’ heen zwemmen, tot ons aller vermaak.