Verjaardag

Verjaardag

Verjaardag

3 maart 2015

Update van 3 maart 2015, door Jan ten Dam:
“Vandaag is het in twee opzichten een wat bijzondere dag vergeleken met de afgelopen vaardagen. In de eerste plaats viert vandaag een van de gasten, Sieb, zijn verjaardag. Bij het ontbijt is voor hem een plek gereserveerd zodat hij bij kaarslicht kan ontbijten. Uiteraard is de salon met slingers feestelijk versierd. Na het ontbijt zal hij, ten bewijze van zijn eeuwige jeugd, een groot deel van de dag bezig zijn met verfwerk. Bij het avondeten zullen we met zijn allen stilstaan bij zijn verjaardag en hem luid toezingen. De kok heeft toegezegd voor het dessert een verjaardagstaart te bakken met daarop de huidige leeftijd van Sieb.
Verder is het gedurende de hele ochtend schitterend weer. We genieten er met velen van. De thermometer bij het kotje geeft om half 11 al 23 graden aan. Hoewel we elke dag verder naar het noorden vorderen, blijft de temperatuur dus zeer aangenaam. Het mooie weer lokt veel gasten naar het dek. Sommigen pakken, in navolging van Sieb, een klusje op. Anderen kletsen wat en turen over de oceaan. Iedereen is in een opgewekte, zomerse stemming.
Dat we inmiddels al ruim 24 uur op de motor moeten varen, doet aan dit alles niet af. Als we zeilend dezelfde voortgang zouden maken, zou deze dag een perfecte zijn geweest. Maar niet geklaagd, van een dag als deze mogen er nog wel een paar volgen. 
Kortom, de sfeer aan boord is uitstekend en we gaan nog steeds gestaag de goede kant op.”