Opbouwen

Opbouwen

Opbouwen

25 april 2015

De ‘Oosterschelde’ ziet er inmiddels weer uit als een schip. De buitenkant is helemaal geschilderd. De ra’s hangen weer in de mast. De gieken zijn teruggehangen en de zeilen weer aangeslagen. De regen vandaag hebben we benut om het schip grondig schoon te boenen. Als de koning maandag even naar de Kalkhaven kijkt vanuit de Grote Kerk in Dordrecht, hoeven we ons niet te schamen.
De nieuwe motor en keerkoppeling staan uitgelijnd op hun plek. De uitlaatdempers hangen in hun rubbers en de pompen en koelers staan definitief op hun steunen. Alle leidingen kunnen nu dus worden aangesloten. Dit is nog wel even werk, maar de mannen van Dolderman werken ontzettend hard en gaan ook in het weekeinde gewoon door. Ook elektrisch valt alles steeds meer op z’n plek. We zijn er nog niet, maar stukje bij beetje komt het einde in zicht.
Ook in de salon en het kombuis komt alles op z’n pootjes. De gaten in de vloeren zijn gedicht en de leidingen weer aangesloten. De nieuwe combisteamer staat te glimmen in het kombuis, naast de nieuwe kastjes. De bar is voorzien van een nieuwe koeling en een reling waaraan men zich op bij slingerend schip kan vasthouden. Het stuurhuisje was van buiten al klaar, maar alle apparatuur is nu ook weer aangesloten.