Het slechte weer is voorbij!

Het slechte weer is voorbij!

Het slechte weer is voorbij!

24 juli 2015

In de regen, met tegenwind hebben we de Lysesundet weer achter ons gelaten en koers gezet in de richting van Tau. Gelukkig brak in de middag de zon door en was het ondanks de tegenwind toch genieten aan dek. ‘s Nachts het schip voor anker gelegd in een baai voor een paar uur slaap. Dat gingen we nodig hebben, want de volgende dag stond de beklimming naar de Preikestolen op het programma. 
Gelukkig was het droog toen we begonnen aan de hike de berg op en eenmaal boven brak de zon door, waardoor we een prachtig uitzicht hadden op het fjord onder de Preikestolen en de bergen erom heen. Stijn was wat teleurgesteld, omdat er geen wind stond. Hij had zijn vlieger meegenomen en wilde die oplaten boven het fjord. 
Toen iedereen weer aan boord was zijn we snel vertrokken om een ruim uur later vast te knopen bij Vikevåg. Daar was er tijd om uit te lopen, zodat de benen niet te stijf werden genietend van de omgeving. 
De volgende dag begon het goede weer pas echt! We vertrokken heel vroeg om al op open zee te zijn bij het ontbijt, waar we westenwind zouden gaan krijgen. Die liet nog een tijdje op zich wachten, maar nadat we hebben staan kijken naar een mooie waterhoos in de verte, kwam de wind opzetten en kwam de gang in het schip; 6, 7, 8, 9 knopen! De hele middag met een gemiddelde snelheid van dik boven de 8 knopen doorgezeild en dat onder een heerlijk zonnetje! Genieten! 
Omdat het zo lekker liep zijn we wat langer doorgezeild dan we eerst gepland hadden en zijn dus Egersund voorbij gevaren en uiteindelijk bij Farsund naar binnen gevaren voor de nacht. Vanochtend eerst even de tijd genomen om door het dorpje te wandelen. En de havenmeester kwam langs met een schildje van Farsund en hij vertelde hoe leuk hij het vond dat er schepen zoals de ‘Oosterschelde’ naar Farsund kwamen. Om de vriendschap te bezegelen hem een schildje van de stad Rotterdam aangeboden. Dat werd natuurlijk erg gewaardeerd. 
En vandaag, wat een TOP-dag! De zon scheen hoog aan de hemel, verschillende schepen om ons heen, iedereen onder zeil, allemaal met gang van 6 tot 8 knopen onderweg naar Kristiansand. En de wind stond uit zo’n goede hoek dat we pas op 4 kabel van de kade het laatste tuig hoefden te laten zakken. 
Nu, onder het genot van de avondzon, kijken we naar de schepen die binnen komen en maken er een mooie laatste avond van.