Kabeljauw voor Vera

Kabeljauw voor Vera

Kabeljauw voor Vera

19 juli 2015

Na een dag in Ålesund kwamen de nieuwe gasten aan boord. Eerst een rustig welkom en een lange nacht slaap, voor we vertrokken. We wilden eigenlijk de fjorden een stukje noordelijk van Ålesund gaan verkennen, maar er werd wind uit het noorden verwacht. Zonde om op de motor te varen als dat niet hoeft. Dus zeil gezet en naar het zuidoosten gevaren, het Geirangerfjord in. Aan het eind, in het dorpje Geiranger aan de steiger kunnen afmeren voor een rustige nacht. De ochtend besteed aan mooie wandelingen, genieten van het uitzicht en er werd een vislijn uitgeworpen. Vera, negen jaar, vangt meteen een joekel van een kabeljauw!
Voor de lunch losgegooid om, na het verlaten van het fjord, naar het zuiden af te zakken. Jammer genoeg werkt de wind niet mee en moeten we een lang stuk op de motor. Maar als de wind ook maar even uit een bezeilbare hoek lijkt te komen, gaat het zeil meteen omhoog. 
Eind van de middag bij het dorpje Eivindvik het schip aan de kade vastgeknoopt. De kade is wat klein, of wij wat groot, maar we liggen prima en de ferry  zou ook nog moeten passen. Het halve dorp is al komen kijken en iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam.
Morgen nemen we rustig de tijd om het dorp te verkennen voor we losgooien en onze weg vervolgen. Vannacht houdt de regen op en tegen de middag draait de wind zelfs de goede kant op. Zeggen ze.