Aalborg

Aalborg

Aalborg

4 augustus 2015

Na een paar dagen festival in Aalborg zit het er bijna weer op. Het waren een paar leuke dagen in de zeer vriendelijke stad. We hebben drie recepties gehad aan boord, wat ons lekker bezig hield en een prachtige vuurwerkshow mogen bewonderen. Maar het hoogtepunt kwam uit vroeger tijden. Gisteren kwam er een oude man aangelopen die wat verlekkerd bij de ‘Oosterschelde’ stil hield. Hij begon een ander, zijn zoon bleek later, van alles uit te leggen over het schip. Al snel kennis mogen maken met deze heren en wat bleek: het was Poul Erik Nielson en zoon.
Dat zei mij op het eerste moment niets, maar hij haalde vol trots zijn zeemansboekje tevoorschijn en liet me zien dat hij in 1952 voer als matroos op de ‘Fuglen’, zoals de ‘Oosterschelde’ in de Deense periode heette. En hij haalde uit zijn tas het Oosterschelde-boek van Frits Loomeijer, waarin hij het stuk liet lezen over hoe het schip geramd wordt door de ‘Stentor’ terwijl het voor anker lag op de Nieuwe Waterweg. Zijn enige aanmerking op dat verhaal: hij was toen al lang geen lichtmatroos meer! 
Hij vond het geweldig om te horen dat we net weer een wereldreis gemaakt hebben, dus hem het boek daarvan geschonken, wat hij prachtig vond. Mooi om te zien dat de geschiedenis van het schip nog volop in leven is!!