Verdwaalde Jan-van-gent?

Verdwaalde Jan-van-gent?

Verdwaalde Jan-van-gent?

8 februari 2016

Na de spanning van de afgelopen dagen is alles niet gewoon ‘back to normal’, het is zelfs beter! Want we hadden een jarige aan boord; Jan is 32 jaar geworden!
Hij is verwend met een heerlijke mokkataart, die hij eigenlijk vorig jaar had ‘besteld’ bij de kok, maar door het weer van toen werd het wat anders. Maar nu was die er dan. En natuurlijk allemaal cadeaus voor onze Jan. Een flesje anti-muggenspul, zijn linker schoen, een mooi kleurboek en nog veel meer prachtige en praktische dingen. En er was een waanzinnig mooie tekening voor hem gemaakt om boven zijn bed te hangen.
En vanochtend was het eindelijk zover, we hebben een Dorado (EN:Dolfinfish, NL: Goudmakreel) gevangen!
Maar daar wilde ik het niet over hebben. Ook niet over de roodsnavelkeerkringvogels die we dagelijks voorbij zien komen. Die zijn al lang niet ‘speciaal’ meer. “Hey look, a bird! Yeah yeah, just another red-billed tropicbird…” Grappig hoe snel men aan iets went.
Maar we zagen ook een andere vogel, die zo op het eerste gezicht verdwaald moet zijn. Het lijkt verdacht veel op een Jan-van-gent (Sula Bassana), maar die zouden niet zo ver zuid moeten komen. De enige andere gegadigde is dan de Maskergent (Sula Dactylatra), maar daarvan zijn we niet zeker omdat hij een stukje geel op zijn kop/nek had.
Voor ons is het dus een verdwaalde Jan-van-gent, maar wie weet denken de vogelaars daar anders over.

Noot: het is een Roodpootgent.