Kieler Woche

Kieler Woche

Kieler Woche

27 juni 2016

We zijn alweer bijna aan het eind van de Kieler Woche. Dit jaar een drukke week voor het schip. Bijna alle dagen een dagtocht en een avondtocht. Tussendoor even snel schoonmaken, dek schrobben en alles weer op z’n plek voor de volgende trip. Een aantal groepen komt al meerdere jaren in de Kieler Woche aan boord maar er waren ook weer wat nieuwe. Dinsdag hadden ze zelfs een DJ en twee muzikanten waardoor de ‘Oosterschelde’ als discoboot door de Förde voer.
We hebben onze naam weer eer aan gedaan: alle dagen voltuig en lekker overal tussendoor kruisen; de catering kent ons ook al jaren dus die weten hoe het gaat. De bemanning voert deze week meer zeilmanoeuvres uit dan normaal in een paar maanden gebeurt. Aan het begin van de week was dat natuurlijk weer even wennen maar we zijn een goed team geworden en dat zien de gasten onmiddellijk, dat wordt ook hoog gewaardeerd. 
Vanavond moet het schip weer omgetoverd worden naar normaal bedrijf; dit betekent het kombuis weer inrichten, bijboot weer op het dek, hutten schoon en salon terugbouwen. Morgen om 10 uur verwachten we dan de gasten voor ons volgende stuk naar Delfzijl.