Dunbar

Dunbar

Dunbar

24 augustus 2016

Na een uitgebreid bezoek aan Kirkwall zijn we na het eten vertrokken. Al snel stond het grootzeil en al het vierkante tuig. De wind was niet zo sterk, maar we hadden de stroom mee, waardoor we toch aardig opschoten. Al vrij snel ging de wind echt slapen en werden we een speelbal van de stroom. Toen hebben we de motor gestart en zijn we naar het zuidoosten gevaren. Er zou een zuidoostenwind gaan komen, dus we wilde wat ruimte creëren tussen ons en Peterhead, zodat we lekker naar het zuidwesten konden zeilen. 
Zogezegd, zo gedaan. Aan het eind van de ochtend kwam de wind op en onze zeilen gingen omhoog. De hele middag heerlijk kunnen zeilen. In de avond draaide de wind naar het zuiden en werd zo zwak dat we langzaam verder van ons doel af zeilden. Dit kan de bedoeling niet zijn, dus de zeilen laten zakken en op de motor een heel stuk afgezakt langs de Schotse oostkust. 
Vanochtend klaarde de mist, die ons de afgelopen dagen heeft gevolgd, op en kwam de zon door. We hebben het anker laten vallen bij Dunbar, een klein plaatsje zo’n 50 km ten oosten van Edinburg. Hier zullen we de dag, wandelend in de zon, doorbrengen. En wie dat niet wil kan de bus pakken naar Edinburg, of aan boord en hengeltje uitgooien en genieten van het lekkere weer. 
Vannacht gaan we verder in de hoop morgenochtend weer wat wind te vinden om het laatste stuk naar Blyth zeilend af te leggen.