Papegaaiduikers spotten

Papegaaiduikers spotten

Papegaaiduikers spotten

18 augustus 2016

Na een dag heerlijk wandelen rond Tobermory werd het tijd de zeilen te hijsen. Dus anker op en meteen de eerste zeilen omhoog. Jammer genoeg zakte juist toen de wind in, waardoor onze snelheid erg laag lag en de baai bij Tobermory erg groot leek. Maar toen we eenmaal de baai uit waren, pikte de wind op en al snel liepen we een dikke 7 knopen. 
De hele nacht gezeild met wisselende windkrachten, maar rond het ontbijt pikte die goed op. We liepen 11,3 knopen! Maar toen doken we de baai van Dunvegan in en moesten de zeilen eraf.
De ochtend hebben we besteed bij de zeehonden en een bezoek aan het kasteel, om na de lunch te vertrekken. Eerste doel: Shiant Eilanden, om naar de papegaaiduikers te kijken. Na onze aankomst bleken ze allemaal al te slapen, of te zijn verhuisd: er was geen papegaaiduiker te vinden! Twee uur lang rond de eilanden gevaren, zo dichtbij als veilig is, maar op een paar meeuwen en een eenzame aalscholver na geen vogel te bekennen! Wel zagen we de vin van wat waarschijnlijk een maanvis was en we hebben lekker naar de mooie steile kliffen gekeken. 
Inmiddels staan de zeilen er weer op en hebben we koers gezet richting Ullapool. Alleen lijkt het erop dat de wind alvast naar bed is gegaan, dus de gang is er goed uit…