Richting Orkney

Richting Orkney

Richting Orkney

21 augustus 2016

Na een waanzinnig mooie zonsopkomst kwamen we aan in Ullapool. We kregen hier een zeer vriendelijk ontvangst en voelden ons erg welkom. Hartelijk dank aan Edel en Kevin!
Na een dag lekker wandelen in de heuvels en een goede nacht slaap, werd het tijd om te vertrekken. Aangezien er een lekkere wind stond vanuit het oosten hebben we besloten richting Stornoway te zeilen, om daar de standing stones te gaan bekijken voor we de Hebriden achter ons laten.
Toen iedereen terug aan boord was en het schip klaar voor vertrek, hebben we de lijnen losgegooid terwijl de eerste zeilen gezet werden. Zeilend los van de kade blijft leuk om te doen!
Eenmaal buiten de haven bleek het weerbericht gelijk te hebben en kwam de wind ook écht uit de verkeerde richting. Maar de verwachting was ook dat de wind uit zou gaan, dus zijn we lekker de avond ingezeild, al gingen we verre van de goede kant op.
Met de zon ging ook de wind onder en hebben we de zeilen laten zakken en de motor gestart.
Morgen, zondag, na het ontbijt, zullen we bij Sule Skerry en Sule Stack op zoek gaan naar vogels om dan koers te zetten richting Kirkwall, Orkney.