Binnendoor

Binnendoor

Binnendoor

7 september 2016

Na een paar drukke dagen in Göteborg, waar we de 3e prijs in ontvangst mochten nemen, kwamen er weer nieuwe gasten aan boord voor de reis naar Londen. Eind van de ochtend was iedereen aan boord en konden we beginnen met het welkomstpraatje en de safety-briefing. Hierna was het tijd voor de Sail-Out. Dus met alle schepen op een rij de haven uit en de rivier af. Jammer genoeg stond de wind pal tegen, waardoor we niet konden showen met veel tuig erop. Het bleef beperkt tot een grootzeil en een fok, strak in het midden.
Nadat we de Zweedse marine gepasseerd waren, konden we ons eigen plan gaan volgen.
Om naar Londen te komen zijn er voor het eerste stuk twee opties: buitenom en binnendoor. Aangezien de wind voornamelijk zuidelijk is, hebben we gekozen voor de route binnendoor, zodat de tegenwind minder hard zou zijn en voornamelijk de golven minder hoog. Vandaag voeren we door de Storebælt naar beneden en net na het eten, in de schemer, voeren we onder de Østerrenden-deel van de brug door die Fyn met Sjælland verbindt. Een grote, mooie brug, een imposant gezicht.
Ergens in de ochtend zullen we aankomen bij Kiel (Holtenau), om daar het Nord-Ostsee-Kanal in te duiken richting de Duitse Bocht. We hopen daar eindelijk een mooi stuk te kunnen zeilen, langs de Duitse en Nederlandse waddeneilanden.