Op weg naar huis

Op weg naar huis

Op weg naar huis

21 september 2016

Na de dagtochten in Londen konden we weer ruimer water op gaan zoeken. Maandag ochtend waren alle gasten aan boord en zijn we eerst nog één keer naar de Tower Bridge gevaren om daarna de hele Thames af te zakken. Jammer genoeg stond er geen wind en de verwachting was niet veel beter. Het kleine beetje wind wat zou gaan komen was voorspeld als oostelijk en zelfs iets noordelijker dan. Daarom besloten noordelijker dan Rotterdam te sturen, zodat we een betere uitgangspositie zouden hebben als de wind zou komen. 
Maar tot onze verbazing en grote vreugde kwam er veel eerder al een zeilbaar windje opzetten. Dus die ook maar meteen benut door al het tuig erop te zetten. Lekker gezeild, niet zo hard en de verkeerde kant op, maar toch een aantal uur lekker gezeild. 
Daarna ging de wind weer uit en de nieuwe voorspelling zei dat de wind uit het oosten terug gaat komen en dan draaiend naar het (zuid-)zuidoosten. Dus was het helemaal niet zo’n verkeerde richting die we eerder op zeilden. 
Inmiddels zitten we langs de Belgische kust, de oostenwind is daar en het is wachten tot hij gaat draaien. Ook de stroom zou zo om moeten gaan, waardoor we verwachten straks de kust te kunnen volgen. Dan zullen we morgen aan het eind van de dag in de buurt van Hoek van Holland komen. Daar zullen we kijken wat het plan wordt. Gaan we de Nieuwe Waterweg op, of blijven we buiten voor een paar rakken extra.