Varen met aspirant-zeelieden

Varen met aspirant-zeelieden

Varen met aspirant-zeelieden

24 september 2016

Zoals het de laatste jaren gebruikelijk is, hebben we ook dit jaar weer een tocht met de KVNR, de vereniging van Nederlandse reders. We krijgen dan 24 kinderen van 14 en 15 jaar oud die voor een ervaring op zee komen. Gelukkig werd er voor dit jaar eens geen windkracht 6 of meer opgegeven, dus het zou een mooie trip moeten worden.
Vanochtend kwam rond 10 uur iedereen aan boord en na het afscheid van de ouders konden we beginnen. Eerst welkom, hierna meteen de veiligheid uitgebreid doorgenomen. Toen konden we vertrekken en de laatste ouders uitzwaaien.
Eenmaal de Nieuwe Waterweg af, zijn we naar het noorden gegaan om buiten de grote verkeersscheidingsstelsels te komen. Inmiddels varen we naar het westen, lekker een stuk de zee op. Als we ver genoeg weg zijn, zullen we overstag gaan en koers zetten richting Scheveningen. Daar gaan we een bezoek brengen aan de verkeerscentrale om te kijken hoe zij alles zien en in de gaten houden.
Morgen (zondag) tegen vieren zullen we afmeren in de Veerhaven om alle ouders te verenigen met hun kinderen, die nu naar verwachting veel mooie ervaringen rijker zullen zijn.