Zwembad

Zwembad

Zwembad

26 november 2016

De mooie noordoostenwind, die je hier toch langzaam wel mag verwachten, heeft er niet zo veel zin in. De wind die er is, is erg zwak en duwt ons eigenlijk net te langzaam verder. Om dat een beetje goed te maken hebben we gisternacht iedereen vrij gegeven van de wachten en hebben we op de motor een aardig stuk afgelegd. Vanochtend de zeilen weer gehesen en de hele dag genoten van het rustige weer en de zeer kalme zee.
Door het rustige weer zijn er ook niet veel zeilhandelingen te doen. Dus voor het vermaak hebben we een zwembad gemaakt, twister gespeeld en worden er klasjes gegeven. En vanmiddag hielp de natuur een handje doordat er twee groepen walvissen werden gespot. Waarschijnlijk waren het bultruggen, maar ze waren net te ver weg om er zeker van te zijn.
Vannacht zou de wind gaan liggen, om in de ochtend terug te komen. Het plan is om te blijven zeilen tot de gang er echt helemaal uit is en dan weer wat mijlen op de motor te doen. Maar zoals ik eerder al zei, de weerberichten zijn de afgelopen tijd niet heel betrouwbaar.