Boston en de race

Boston en de race

Boston en de race

23 juni 2017

Het is alweer even geleden dat wij iets geschreven hebben en er is weer een boel gebeurd. Natuurlijk hebben we de prijsuitreiking gehad en hebben we een mooie, grote beker in ontvangst mogen nemen! Verder hebben we in Boston dagelijks zo’n 2000 man met open schip langsgekregen en waren we ‘host’ voor meerdere deck receptions. Intussen moesten er een paar (kleine) reparaties uitgevoerd worden, stores gekocht, schip schoongemaakt, enz. Lange en drukke dagen dus.
Daarom is het altijd weer lekker als de nieuwe gasten aan boord zijn en de trossen los kunnen. We waren bijna zover toen er een ballerina met fotograaf langs kwam met de vraag of ze een shoot mochten doen op het schip. Natuurlijk kan dat, maar als de laatste stores eindelijk arriveren gaan we er van door. Dus daar stond een ballerina op de bakskist, staand op haar tenen een show te geven van wat ze kon. Zoiets hadden we nog niet eerder gezien.
Inmiddels zijn we vertrokken en naar de startlijn gevaren. Daar twee keer gegijpt omdat we net wat vroeg waren en toen gestart. Meteen een ander plan getrokken dan de andere schepen en een stukje noordelijker gaan varen. Zo konden we halve wind varen en dus een mooie snelheid halen en behouden. Met de draaiende wind gaan we soms weer richting het eerste waypoint, soms weer een stukje noordelijker. Het werd een drukke, maar voldoenende nacht doordat we (met wat we kunnen zien op de AIS) aardig meekomen met schepen die sneller moeten zijn dan wij.
Maar het kan natuurlijk niet altijd goed gaan: een uur geleden zijn we een mistbank ingevaren en liggen we te dobberen. De schepen die 10 NM zuidelijker zitten gaan er als een speer vandoor en wij hebben bijna geen wind!! Dit is wat frustrerend, maar het kan vast niet lang duren. We will get them!!