Grosse-Île

Grosse-Île

Grosse-Île

25 juli 2017

Om een stukje geschiedenis mee te krijgen hebben we een klein ommetje gemaakt langs Grosse-Île. Dat was het ‘quarantaine-eiland’ waar iedereen die aankwam om een nieuw leven te beginnen in Canada naar toe moest. De oude ‘hotels’ staan er nog en het was leuk om even langs te varen. 
Daarna ging het een beetje waaien en hebben we omgebouwd naar een voor-de-winds-tuig, om al gijpend de middag door te brengen. 
Tegen de avond ging de wind weer liggen, maar doordat er letterlijk geen wolkje aan de lucht was kwam er een prachtige sterrenhemel voor in de plaats. Dus hebben we de gasten de mythes verteld achter de sterren. 
In de ochtend leek er een beetje wind te komen, maar pas na de lunch werd het echte wind. We hebben de zeilen omhooggetrokken en een lekker stuk kunnen zeilen. 
Een van de gasten komt uit Matane, waar we daarom vlak langs gezeild zijn. Pierre-Luc had een paar vrienden laten weten dat we eraan kwamen, maar het leek of het hele dorp uitliep om ons en hem te begroeten. Zelfs de burgemeester kwam langs gevaren om even hallo te zeggen! Ook vannacht staat er een heel zwakke wind uit de verkeerde hoek, waardoor we niet kunnen zeilen. Dus maar een ruk op de motor in de hoop morgen betere winden te vinden.