Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé Nationaal Park

Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé Nationaal Park

Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé Nationaal Park

26 juli 2017

Ondanks een chronisch tekort aan wind hebben we vandaag weer een heel mooie dag gehad! Het begon na het ontbijt met een groep (dwerg?)vinvissen om ons heen. Dat is altijd een lekker begin van de dag! Daarna hebben we met z’n allen het weerbericht geanalyseerd en zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet mee zit qua wind. En als we niet kunnen zeilen, moeten we maar een ander plan maken. 
Dus we hebben koers gezet richting Percé, om daar de ‘rots met het gat’ (Rocher-Percé) te bekijken. Een lange, dunne rots met een mooi groot rond gat erin. Toen we daar bijna waren kwam een van de gasten om het idee om kreeft te regelen via bekenden van hem. Dus niet veel later kwam er een bootje langs met dikke kreeften voor iedereen. Het diner was alvast geregeld… 
Daarna zijn we naar de Jan-van-genten-kolonie op l’Île-Bonaventure gaan kijken. Daar hebben we alle soorten vogels die hier rondvliegen gezien: Jan-van-genten, (kleine) alken, aalscholvers, zeekoeten, noem maar op. 
Toen hebben we koers gezet richting het Canso-kanaal. We zijn niet de enige die deze route gekozen hebben, er varen meerdere schepen om ons heen, dus we hebben genoeg te zien. En behalve de schepen spotten we regelmatig vinnen en/of staarten van verschillende walvissen met bijbehorende fontein als ze uitblazen. 
Toen was het tijd voor het kreeftfestijn. Iedereen een kreeft op zijn bord en aanvallen! Op de bar lag een plank met een kleine bijl om de scharen open te krijgen, verder was het een kwestie van trekken en breken om bij het lekkere vlees te komen. Met heerlijk vers brood en een salade ernaast was het genieten! Maar je kan je voorstellen dat het niet echt schoon bleef met al dat hak- en trekwerk… Dus na het eten met een leger aan emmers sop en een boel lappen met zijn allen de hele salon onder handen genomen. 
Ondertussen kregen we een oproep van de ‘Peter Von Danzig’ dat ze een motorprobleem hadden. Dus onze koers verlegd om hulp te bieden. Net voor het donker hebben we ze bereikt en het bleek allemaal wel mee te vallen. Met een paar liter smeerolie konden ze hun weg weer vervolgen. 
We verwachten een rustige nacht en zijn benieuwd wat morgen ons gaat brengen