Noordelijke winden

Noordelijke winden

Noordelijke winden

25 november 2014

Het heeft even geduurd, maar we hebben ze eindelijk gevonden: de noordelijke winden! Na de depressie was het nog even zoeken, maar de wind ging langzaam naar het westen en draaide gestaag door naar het noorden. Eindelijk kon de lang verwachte breefok omhoog en konden wij met een goede vaart naar het zuiden.
De Canarische eilanden waren al snel bereikt en het leek een zorgeloze run te gaan worden. Jammer genoeg mocht dat niet zo zijn, want een van de gasten kreeg slecht nieuws van het thuisfront en wilde graag zo snel mogelijk naar huis. Omdat we maar 20 mijl voorbij Las Palmas waren, keerden we om om hem af te zetten. Gelukkig hebben we Daniël, onze Spanjaard, aan boord die de communicatie met de haven op zich kon nemen. Het is normaal gesproken namelijk niet mogelijk een grote haven op de Canarische eilanden aan te doen zonder agent. Na veel bellen en van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, kreeg hij het toch voor elkaar dat we ten anker konden in de haven. Hierna konden we vrij gemakkelijk de benodigde stempels van de autoriteiten bemachtigen en kon onze gast naar het vliegveld. We wensen hem sterkte de komende tijd!
Terwijl we richting Las Palmas voeren, was de start van de ARC (Atlantic Rally for Cruisers). Er kwamen hierdoor zo’n 250 jachten de haven uit om richting de Caraïben te zeilen. We hebben een foto gemaakt van de elektronische kaart om een indruk te geven hoe het eruit ziet als een haven leegloopt..
Twee uur later zijn we weer vertrokken en sindsdien genieten we van de noordelijke 4-5 Bft wind, die ons gestaag naar het zuiden duwt. Zouden de tegenwinden dan eindelijk echt voorbij zijn deze reis?