Cabo Ghir

Cabo Ghir

Cabo Ghir

19 november 2014

Na de Straat van Gibraltar stond er een lichte noordelijke wind, dus toen hebben we de zeilen gehesen. Alleen toen de zeilen stonden, hield de wind er mee op! En omdat we een depressie aan zagen komen vanaf de oceaan, wilden we zo snel mogelijk langs de Marokkaanse kust afzakken om op tijd Agadir te bereiken.
We hadden ’s nachts prachtige heldere sterrenhemels en we hebben dan ook vele sterrenbeelden kunnen ontdekken. Doordat er op zee weinig ‘lichtvervuiling’ is, zie je veel meer sterren dan op land en kan je dus ook de minder heldere sterren goed zien. Tevens kwamen de afgelopen dagen de Leonides langs. Dit is een ‘sterrenregen’ vernoemd naar het sterrenbeeld Leeuw, waar de vallende sterren vandaan lijken te komen.
Gelukkig verplaatste het lagedrukgebied zich niet zoals verwacht, maar ging het wat langzamer en bleef het wat noordelijker. Hierdoor konden wij onze snelheid houden en zijn we nu Cabo Ghir gepasseerd en hebben dus nog 20 mijl te gaan tot Agadir. Hier maken we een geplande stop en hebben we de tijd om deze stad te ontdekken en natuurlijk de sfeer te proeven.
We zullen vrijdag in de loop van de dag onze reis naar Sal vervolgen in de hoop dat dan de noordoostelijke wind die hier normaal te verwachten is, er ook staat. Vanaf dan wordt het ruime wind langs de Canarische Eilanden, in een rechte lijn naar de Kaapverdische zon.