Weer terug aan boord

Weer terug aan boord

Weer terug aan boord

6 juli 2016

Kapitein Maarten meldt:
“Na een lekker lange periode van rust was het maandagochtend weer tijd voor mij om aan boord te stappen. Om een uur of 10 kwamen de eerste gasten aan boord voor de reis naar Brest. Nadat iedereen welkom was geheten, zijn hut gevonden had en naar de veiligheids-briefing geluisterd konden de trossen los. 
Op de waterweg de tijd genomen voor een introductie van de verschillende zeilen met bijbehorende touwen. En daar ging ook het grootzeil omhoog. Eenmaal buiten bleek de wind te zwak om ons ergens heen te duwen, dus nog een stukje op de motor moeten doen. Maar gelukkig kwam de wind al snel opzetten. Dat de richting precies verkeerd was mocht de pret niet drukken. Dan gaan we kruisen! 
Met goede moed de middag, avond en nacht besteed aan hoog aan de wind zeilen en veel overstag. De wind nam langzaam toe tot 6 bft, dus maakten we het zeiloppervlak langzaam kleiner. Vanmiddag ging de wind weer liggen en zelfs helemaal uit. 
De weerberichten zeiden dat er een NW 4-5 zou staan, maar verder dan een ZW 1 kwam het vanmiddag niet meer. Vanavond, net toen we de hoop op wind wilden opgeven, kwam deze toch weer terug, en zowaar uit het NW-en! Dus weer zeil erop. 
Het ziet ernaar uit dat we de komende dagen weinig wind zullen gaan hebben, dus elk uurtje dat we kunnen zeilen zullen we zeker pakken!”