Santiago

Santiago

Santiago

3 december 2016

De eerste reis rond Cabo Verde is van start gegaan! Heerlijk om hier weer rond te mogen varen bij deze zeer verschillende, maar hierdoor zeer interessante eilanden-groep.
De gasten kwamen op Sal aan boord en konden eerst een beetje acclimatiseren. We zijn begonnen met het gebruikelijke welkomst en hierna een rustige nacht. In de ochtend de eerste duik genomen in het helderblauwe water tijdens het wachten op de uitklaring. Toen dit gelukt was ging het anker meteen omhoog, waarna de zeilen snel volgden. Er stond 100 mijl zeilen op het programma en met de wind in de rug, al het vierkante zeil en het grootzeil, voeren we richting het eiland Santiago, volgens de Kaapverdianen het vaste land. Santiago is een prachtig eiland met hoge, steile, ruwe bergen, veel groen en nog veel meer bezienswaardigheden.
Vanochtend lieten we het anker vallen in de baai van Tarrafal, om vervolgens de gasten af te zetten op de kant voor hun ‘ontdekkingsreis’. Vandaag zien ze onder andere een dorpje waar de mensen, afstammelingen van ontsnapte slaven, nog steeds vasthouden aan hun oude Afrikaanse cultuur. Dan door naar de stuwdam om de vele vogelsoorten die het eiland rijk is te zien. Met een beetje geluk wordt de Kaapverdiaanse purperreiger (Ardea purpurea bournei) ook weer gespot. Hierna door naar de grote markt in Assomada. Dit is op zaterdag de grootste markt van heel Cabo Verde.
Tegen die tijd zal iedereen wel honger hebben, dus maken we een stop in een lokaal restaurant voor een welverdiende lunch. En als de magen lekker gevuld zijn gaan we verder, via een geweldig grote (en oude) Kapok-boom, waarvan wordt gezegd dat hij er al stond toen in 1455 de eerste mensen hier aan land kwamen, naar het National Park van Serra da Malagueta, voor een mooie wandeling. Boven op de bergen hebben we een prachtig uitzicht over de groene provincie Santa Catarina en met een beetje geluk kunnen we ook het eiland Fogo zien liggen in de verte.
Tenlotte zullen de gasten langzaam terugkeren richting Tarrafal, waar ze worden ontvangen met een verfrissend drankje en waar de BBQ klaar staat.