Martinique – Martinique

Aan boord: Zondag 26 maart 2017, 17:00 uur, Fort de France, Martinique
Van boord: Maandag 3 april 2017, 09:00 uur, Martinique
Prijs 2-persoonshut € 1500,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut € 1250,- p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)
Transfer: ± € 600-, door u zelf te regelen *

Het Caribisch gebied spreekt tot de verbeelding van iedereen die van zon, zee en idyllische eilanden houdt. Er is geen betere manier dit gebied te ontdekken dan aan boord van een zeilschip. Iedere dag actief zeilen wordt afgewisseld met een bezoek aan steeds een andere prachtige ankerplaats.

Reisbeschrijving
Dag 1. In Fort-de-France wacht de bemanning u op en brengt u met de bijboot naar het schip. Daar wordt u welkom geheten door de kapitein en kunt u uw bagage in uw hut zetten. Na de kennismaking met het schip en elkaar genieten we van een lichte avondmaaltijd. We brengen de eerste nacht aan boord van de ‘Oosterschelde’ door in de haven.

Dag 2. De volgende ochtend zetten we koers naar het zuiden. Voor het eerst helpt u de zeilen te hijsen en voelt u hoe de passaatwind het schip snelheid geeft over het diepblauwe water. Onze bestemming is Le Marin aan de zuidkant van Martinique, op enkele uren zeilen. De korte tocht aan de beschutte zijde van het eiland is een mooie gelegenheid te wennen aan de bewegingen van het schip en de tropische temperaturen. In de beschutte baai waar we ten anker gaan kunnen we zwemmen en genieten we van het water, het strand en een goede maaltijd aan dek.

Dag 3. Vandaag zeilen we verder naar het zuiden, naar het eiland St Lucia. Nu we onder de beschutting van Martinique vandaan komen voelen we de oceaandeining en staat de wind wat harder door. In de namiddag laten we het ander vallen bij Soufrière. Het bergachtige eiland St. Lucia kent naast een zeer aangenaam klimaat ook een bijzonder weelderige natuur en prachtige zandstranden. Het gebied rond Soufrière en de vulkanische pluggen de “Pitons”, zijn heel bijzonder.

Dag 4. Vandaag beklimmen we de Pitons. Vanaf deze hoge positie hebben we een mooi uitzicht over zee, waar we de ‘Oosterschelde’ achter haar anker zien liggen.

Dag 5. Na het ontbijt nemen we nog een duik in het warme water voordat we vertrekken. Het eiland Dominica ligt zo’n 90 mijl noordelijk van St Lucia en het zal ons een klein etmaal kosten er te komen. We zeilen dan ook de gehele nacht door.

Dag 6. Wanneer het licht wordt zien we achter ons de contouren van Martinique en voor ons de hoge bergen van Dominica. Aan het eind van de ochtend gaan we ten anker bij Rousseau. Dominica is het grootste en meest bergachtige eiland van de bovenwindse eilanden. Het is nog maar weinig aangetast door het massatoerisme.

Dag 7. Onder leiding van de bekwame gids Seacat kunt u vandaag mee met een onvergetelijke wandeltocht over het eiland. Seacat laat u de verschillende soorten fruit en specerijen van het eiland zien en proeven en neemt u mee naar een natuurlijk zwembad onder een waterval in de jungle! De ‘Oosterschelde’ vaart ondertussen naar de meer noordelijk gelegen haven Portsmouth waar u aan het einde van de middag weer aan boord stapt.

Dag 8. Na het ontbijt gaan we ankerop voor alweer de laatste etappe van deze reis, terug naar Martinique, waar we in de avond zullen aankomen.

Dag 9. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van het schip.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren. Als we voor anker liggen of een haven aandoen dan nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd om de plaatsen die we aandoen te ontdekken.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. KLM/Air France vliegt via Parijs naar Martinique. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden.