St. Maarten – Cuba

Aan boord: Woensdag 12 april 2017, 17:00 uur, St. Maarten
Van boord: Donderdag 27 april 2017, 09:00 uur, Cuba
Prijs 2-persoonshut € 2650,- p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut € 2250,- p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)
Transfer: € 800,- door u zelf te regelen *

Het Caribisch gebied spreekt tot de verbeelding van iedereen die van zon, zee en idyllische eilanden houdt. Maar het is ook een ideaal gebied om te zeilen. Deze reis leggen we een wat grotere afstand af. In plaats van korte zeiltrajecten met vele korte stops, maken we nu wat langere oversteken van enkele dagen en nachten achtereen om daarna wat meer tijd te nemen op de plek van bestemming. Een reis voor de zeilliefhebber dus, maar ook de bijzondere bestemmingen maken deze reis de moeite waard.

Reisbeschrijving
Dag 1. Welkom aan boord. De Oosterschelde ligt ten anker in Grand Case baai, aan de Franse kant van het eiland. De bemanning wacht u op om u met de bijboot naar het schip te brengen. U krijgt uw hut toegewezen en na de kennismaking met de mede-opvarenden genieten we van een lichte avondmaaltijd. Aan dek zal de bemanning u alvast wegwijs maken en de kapitein of stuurman geeft een eerste uitleg over de do’s en don’ts aan boord van de Oosterschelde.

Dag 2. Na vertrek van St. Maarten is onze eerste bestemming Virgin Gorda. Met een bakstag wind is dit eerste traject van zo’n 85 mijl snel afgelegd. Al een dag na vertrek laten we het anker vallen bij Spanish Town. De British Virgin Islands (BVI’s) hebben alles wat je je voorstelt bij een tropisch paradijs.

Dag 3. In de beschutte baai kunnen we heerlijk zwemmen en snorkelen, maar we willen vandaag ook een excursie maken naar natuurpark ‘The Baths’ aan de zuidkust. Aan het eind van de dag maken we ons op voor vertrek.

Dag 4 t/m 6. Het volgende traject, naar de Turks- en Caicos eilanden, is ruim 400 mijl. In de periode Januari tot Maart krijgen Bultruggen hun jongen in deze wateren. Vooral voor de Noordkust van de Dominicaanse republiek zijn er veel te vinden. Hoewel we net wat later in het jaar zijn is de kans groot dat we deze prachtige dieren met hun kalf tegenkomen onderweg.

Dag 7 en 8. We gebruiken deze dagen om de Turks- en Caicoseilanden beter te leren kennen. Eilandengroep bestaat uit 40 verschillende eilanden, waarvan er maar 8 bewoond zijn. De Turks en Caicoseilanden zijn bijna net zo divers als de bewoners. Elk eiland heeft een eigen karakter, maar hebben natuurlijk allemaal een heerlijk klimaat, mooie stranden en een prachtige onderwaterwereld.

Dag 9 t/m 13. Het derde traject van deze reis is het langst. We zijn inmiddels doorgewinterde zeilers en draaien ons hand niet meer om voor de 650 mijl langs de noordkust van Cuba. De wind en de stroom hebben we gerieflijk in de rug.

Dag 14. Vandaag komen we aan op onze eindbestemming, Hemmingway Marina op Cuba.

Dag 15. We hebben deze hele dag de tijd Cuba iets beter te leren kennen. Het schip ligt veilig in de haven en we gebruiken het als uitvalsbasis voor een bezoek aan Havana. Uiteraard is een dag veel te kort om dit bijzondere land te ontdekken en we raden iedereen dan ook aan aansluitend nog een paar dagen langer op het eiland te blijven.

Dag 16. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren. Als we voor anker liggen of een haven aandoen dan nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd om de plaatsen die we aandoen te ontdekken.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. KLM/Air France vliegt naar St Maarten en ook terug vanuit Cuba. Als u flexibel bent qua data kunt u beiden vluchten direct vliegen zonder tussenstops. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden.