Cuba – Savannah (South Carolina, VS)

Aan boord: Donderdag 27 april 2017, 17:00 uur, Hemmingway Marina, Cuba
Van boord: Vrijdag 5 mei 2017, 09:00 uur, Savannah (South Carolina, VS)
Prijs 2-persoonshut: € 1150 p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 790 p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)
Let op! U heeft waarschijnlijk een visum nodig voor een van de bestemmingen die de ‘Oosterschelde’ op deze reis aan doet. Lees hier meer.

Reisbeschrijving
Non-stop zeilreis waarbij de nadruk ligt op sailtraining.Ideaal om te combineren met een vakantie in het wervelende Cuba of de rustige grandeur van Savannah. Het eerste deel van de reis vormt de grootste uitdaging. De passaatwind is oostelijk, maar de stroom loopt juist naar het westen. De zee kan daardoor behoorlijk onrustig zijn en we varen hoog aan de wind. Al snel echter helpt die stroom ons naar het noorden en komt de wind iets gunstiger in. Iedereen is inmiddels gewend aan de overstagmanoeuvres, maar nu krijgen we echt tijd om iedereen de fijne kneepjes van het zeilen op een driemaster bij te brengen. Iedereen loopt mee in de wachten en iedereen neemt actief deel aan het zeilen en navigeren van het schip en het onderhoud aan de tuigage, wat immers nooit stopt. Voor trainees op deze reis is het mogelijk (een deel van) hun kosten gesponsord te krijgen door Sail Training International.  

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren. Als we voor anker liggen of een haven aandoen dan nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd om de plaatsen die we aandoen te ontdekken.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden. Om tickets te boeken kunnen we u in contact brengen met een boekingskantoor.

Reisdocumenten
Het is uw verantwoordelijkheid dat u de juiste reisdocumenten heeft voor de bestemmingen die u aandoet met uw reis met de Oosterschelde. We adviseren u dan ook altijd, ruim voor de start van de reis, uit te zoeken bij de desbetreffende ambassades welke reisdocumenten u nodig heeft.