Rendez-vous 2017: Bermuda – Boston

Aan boord: Zondag 4 juni 2017, 17:00 uur, Bermuda
Van boord: Zaterdag 17 juni 2017, 15:00 uur, Boston
Prijs 2-persoonshut: € 2000 p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 1650 p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)
Transfer: ± € 1500, door u zelf te regelen *

Let op! U heeft waarschijnlijk een visum nodig voor een van de bestemmingen die de Oosterschelde op deze reis aan doet. Lees hier meer.

Reisbeschrijving
Bermuda is trots op haar turquoise zee, prachtige stranden, veilige havens en beste watersportmogelijkheden ter wereld. Maar in 2017 het eiland zal haar naam eer aan doen als zeilhoofdstad van de Atlantische oceaan, want deze week zal niet alleen de Tall Ships Race naar Boston starten, maar worden hier ook de wedstrijden voor America’s Cup gehouden!

Wij kunnen ons niet meten met deze Formule 1 van het zeilen. Maar we genieten wel van de sfeer op het eiland en raken op deze manier al voor vertrek een besmet met het race-virus. Want nu moet het gebeuren. Tussen vele schepen uit alle delen van de wereld starten we voor de Rendez-vous 2017 race naar Boston. De Oosterschelde is als vrachtschip gebouwd en is misschien niet het snelste schip, maar ondanks haar volle bouw en leeftijd heeft ze in het verleden laten zien hoog te kunnen eindigen.

De wachten worden ingedeeld en de taken worden doorgenomen en verdeeld. Zeilen op zee, zeker in een race, is nooit saai. Continu zijn we bezig met het trimmen van de zeilen, het doen van manoeuvres, sturen, navigeren, etc. Natuurlijk kijken we ook naar onze tegenstanders. Hoe doen zij het? Moeten we meer naar de kust, is de stroom daar sterker? Of moeten we juist naar het oosten, waar misschien meer wind staat? Wie de beste tactiek heeft kan winnen. Twee keer per dag worden we via de scheepsradio op de hoogte gebracht van de positie van alle deelnemers.

We houden het allemaal bij, werken hard en groeien we als team in de wedstrijd. We zullen er alles aan doen om te winnen! Eenmaal in Boston zal blijken dat de eindpositie uiteindelijk toch niet het belangrijkst was. Want of we nu eerste of laatste worden in de race: deze fantastische ervaring neemt niemand ons meer af.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren. Als we voor anker liggen of een haven aandoen dan nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd om de plaatsen die we aandoen te ontdekken. Deze race in onderdeel van de Rendez-vous Tall Ships Regatta 2017.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden. Om tickets te boeken kunnen we u in contact brengen met een boekingskantoor.

Reisdocumenten
Het is uw verantwoordelijkheid dat u de juiste reisdocumenten heeft voor de bestemmingen die u aandoet met uw reis met de Oosterschelde. We adviseren u dan ook altijd, ruim voor de start van de reis, uit te zoeken bij de desbetreffende ambassades welke reisdocumenten u nodig heeft.