Rendez-vous 2017: Boston – Charlottetown

Aan boord: Donderdag 22 juni 2017, 09:00 uur, Boston
Van boord: Zaterdag 1 juli 2017, 09:00 uur, Charlottetown
Prijs 2-persoonshut: € 1500 p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 1250 p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water)
Transfer: ± € 700, door u zelf te regelen*

Let op! U heeft waarschijnlijk een visum nodig voor een van de bestemmingen die de Oosterschelde op deze reis aan doet. Lees hier meer.

Reisbeschrijving
Ben je op zoek naar een unieke kans of ben je gewoon iemand die zeilen met een groot historisch zeilschip geweldig vindt? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan de Rendez-vous 2017 Tall Ships Regatta. Met een vloot van ± 40 schepen racen we van Boston naar Charlottetown.

De Oosterschelde is als vrachtschip gebouwd en is misschien niet het snelste schip, maar ondanks haar volle bouw en leeftijd heeft ze in het verleden laten zien hoog te kunnen eindigen in een race.

De wachten worden ingedeeld en de taken worden doorgenomen en verdeeld. Zeilen op zee, zeker in een race, is nooit saai. Continu zijn we bezig met het trimmen van de zeilen, het doen van manoeuvres, sturen, navigeren, etc. Natuurlijk kijken we ook naar onze tegenstanders. Hoe doen zij het? Moeten we meer naar de kust, is de stroom daar sterker? Of juist een slag naar buiten, waar misschien meer wind staat? Wie de beste tactiek heeft kan winnen. Twee keer per dag worden we via de scheepsradio op de hoogte gebracht van de positie van alle deelnemers.

We houden het allemaal bij, werken hard en groeien we als team in de wedstrijd. We zullen er alles aan doen om te winnen! Eenmaal in Charlottetown zal blijken dat de eindpositie uiteindelijk toch niet het belangrijkst was. Want of we nu eerste of laatste worden in de race: deze fantastische ervaring neemt niemand ons meer af. De Oosterschelde is als vrachtschip gebouwd en is zeker niet de snelste, maar ondanks haar bouw en leeftijd en met wat extra inzet van ons, de bemanning, kunnen we goed eindigen.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om u een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren. Als we voor anker liggen of een haven aandoen dan nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd om de plaatsen die we aandoen te ontdekken. Deze race is onderdeel van de Rendez-vous Tall Ships Regatta 2017.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden. Om tickets te boeken kunnen we u in contact brengen met een boekingskantoor.

Reisdocumenten
Het is uw verantwoordelijkheid dat u de juiste reisdocumenten heeft voor de bestemmingen die u aandoet met uw reis met de Oosterschelde. We adviseren u dan ook altijd, ruim voor de start van de reis, uit te zoeken bij de desbetreffende ambassades welke reisdocumenten u nodig heeft.