Charleston – Bermuda

Aan boord: zondag 21 mei 2017, 17:00 uur, Charleston
Van boord: vrijdag 2 juni, 09:00 uur, Bermuda
Prijs 2-persoonshut: € 1730 p.p. volpension
Prijs 4-persoonshut: € 1295 p.p. volpension
(Drie maaltijden per dag, snacks, koffie, thee, melk en water.)

Let op! U heeft waarschijnlijk een visum nodig voor een van de bestemmingen die de ‘Oosterschelde’ op deze reis aan doet. Lees hier meer.

Reisbeschrijving
U komt aan boord in Charleston, waar een klein maritiem festival plaatsvind van 19 tot en met 21 mei. Tegelijk met een aantal van de andere aanwezige schepen starten we voor de reis naar Bermuda. Het is geen officiële race, maar we willen natuurlijk het liefst toch niet als laatste aankomen op Bermuda… Tijdens reis van Charleston naar Bermuda zullen we fanatiek zeilen en ons best doen de tuigage in optimale staat te brengen en te trimmen. De ‘Oosterschelde’ zal vanaf Bermuda meedoen aan de race naar Boston en de bemanning wil zich goed voorbereiden. Alle opvarenden worden betrokken bij deze voorbereidingen en draaien mee in de training van de bemanning. Wind en stroom zullen het schip naar het noorden willen duwen, maar Bermuda ligt ten oosten van ons. Dit betekent dat we regelmatig hoog aan de wind zullen varen en goed moeten sturen om op onze bestemming aan te komen. Bij aankomst bent u niet alleen een prachtige ervaring rijker, maar mag u uzelf met recht zeezeiler noemen. We dienen uiterlijk 31 mei in Bermuda aan te komen. Bermuda doet juist tijdens ons bezoek haar naam eer aan als zeilhoofdstad van de Atlantische oceaan, want niet alleen de Tall Ships zullen zich verzamelen in Bermuda, ook de spectaculaire wedstrijden van de America’s Cup worden deze week in Bermuda gehouden. Op de 31e liggen we nog in de prachtige haven van St George, de dag erop varen we het korte stukje naar de hoofdstad Hamilton, waar we naast de indrukwekkende entourage van de America’s Cup zullen afmeren.

Algemeen
Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast. Altijd zal zoveel mogelijk worden gezeild. We stimuleren iedereen zoveel mogelijk mee te helpen het schip te zeilen en navigeren. Als we voor anker liggen of een haven aandoen dan nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd om de plaatsen die we aandoen te ontdekken.

*Transfer
U dient bij deze reis zelf zorg te dragen voor uw transfer. De rederij kan u advies geven over de mogelijkheden. Om tickets te boeken kunnen we u in contact brengen met een boekingskantoor.

Reisdocumenten
Het is uw verantwoordelijkheid dat u de juiste reisdocumenten heeft voor de bestemmingen die u aandoet met uw reis met de Oosterschelde. We adviseren u dan ook altijd, ruim voor de start van de reis, uit te zoeken bij de desbetreffende ambassades welke reisdocumenten u nodig heeft.