Oud en Nieuw

Zoals gezegd zijn we de volgende dag naar São Nicolau gevaren. Eerst een stuk met de motor tegen de wind in, om vervolgens lekker zeilend de goede kant op te kunnen. ‘s Avonds lieten we het anker vallen in de baai van Tarrafal. Na het ontbijt begon de tour over het eiland, met halverwege een picknick op het strand.
En dan was het zover, Oudjaarsavond! Toen iedereen weer aan boord kwam, hingen de slingers en lampjes klaar, het oudjaarsdiner werd bereid en het oliebollen-beslag stond te rijzen. Na 5 gangen met heerlijkheden ging de muziek aan, kwamen de oliebollen door en werd de champagne ontkurkt. Om twaalf uur knalde het kanon, samen met de pijlen en toeters op de kant.
Vroeg in de ochtend gingen we anker op en zetten we koers naar Sal Rei, de zout-koning. De wind was ons redelijk gunstig gezind en we konden de hele middag lekker zeilen, zonder al te veel hoogte te verliezen. Maar na het eten moest toch de motor bij om onze bestemming op tijd te bereiken.
Op Boa Vista maakte een aantal mensen een tour over het eiland terwijl anderen gingen snorkelen en zwemmen. Bij vertrek, later die dag, bleek de wind een stuk gedraaid. Dus in plaats van stampen tegen weer en wind in, konden we rustig motorzeilend naar Santa Maria varen voor een laatste-avond-BBQ, met marshmallows toe.