Fit blijven

Fit blijven

Fit blijven

7 juni 2016

Update Arco:
“Tijdens onze overtocht is het van belang om fit te blijven. Bij aankomst in Rotterdam willen we strak in ons vel zitten. We zijn dus bezig om de thuisblijvers flink jaloers te maken, afgezien van het avontuur dat we beleven. Vereist zijn een fraai gebruinde kop en een gespierd lichaam. Voor die bruine kop doen we zo veel mogelijk zonnegroeten en -dansen. De laatste dagen werken ze, het zonnedek is dan ook geopend. 
Dat gespierde lichaam vereist meer inspanning. Een bezoek aan de sportschool is hier niet mogelijk, dus wordt een beroep gedaan op onze creativiteit. Voor de ’total body-workout’ gebruiken we het hijsen van zeilen. Hierbij wordt iedere spiervezel aangesproken. Maar nu we zelfs de gaffeltopzeilen hebben gehesen en daarmee alle zeilen staan, zoeken we naar andere oefeningen. Hierbij richten we ons op specifieke spiergroepen. De bankjes op het achterdek blijken perfect te zijn om met sit-ups onze buikspieren te versterken. De armen kunnen op verschillende manieren worden getraind. De achterstag is handig om de biceps te trainen en hangend tussen de bakskist en nagelbank worden de triceps sterker. De benen worden gedurende de hele dag getraind door het schommelen van het schip. Het geheel wordt afgerond met de mast in klimmen. Behendigheid en coördinatie zijn daarbij het belangrijkste. 
Om de conditie op peil te houden dansen we de nacht door. Door de muziek uit de stuurhut is het op het achterdek niet langer meer rustig. Samen met de golven en bewegingen van de ‘Oosterschelde’ vertonen we de meest verrassende choreografieën.”