Fogo?

De nieuwe gasten kwamen aan boord en de sfeer zat er meteen in.
Na het gebruikelijke welkom, diner, rustige nacht en safety-briefing konden de ankers zonder problemen opgetrokken worden. Het weerbericht deed ook mee met de goede zin en voorspelde een rustige reis qua wind, de gebruikelijke 15-20 knopen in het begin, daarna wat minder.
Met het weerbericht voor onze neus hebben Jan en ik (Maarten) bedacht dat het deze reis wel eens mogelijk zou zijn naar Fogo te gaan. Hiervoor willen we rustig weer (wind) als we daar zijn, maar vooral een mogelijkheid om weer terug te komen naar Sal. Dit lijkt zo te gaan zijn, maar plannen maken op een weerbericht van ruim een week vooruit… Dus besloten we eerst naar Mindelo en Santo Antão te gaan; dan kunnen we daar kijken hoe het weerbericht zich houdt en hoe we verder gaan.
Meteen bij vertrek stond er een goede wind en we liepen al snel dik 8 knopen. Met de zon aan de hemel, de vliegende vissen vluchtend voor de boeg en een aantal grienden achter het schip langs, zijn we naar São Vicente gezeild.
Vanochtend zagen we (waarschijnlijk) een zeearend boven de baai vliegen. Inmiddels is de hele groep het havenstadje aan het bekijken. Morgen weer de altijd prachtige wandeling op Santo Antão en dan moeten we gaan beslissen hoe we de reis verder zullen gaan varen. Wordt het Fogo…?