Halverwege

De strijd om de windstilte voor te blijven lijkt gewonnen! Afgelopen dagen is de snelheid wat minder geweest, maar nog steeds erg goed. Met 6-7 knopen mag je normaal niet klagen, maar omdat het in het begin zo hard ging, lijkt het ineens alsof je stilligt. 
De wind was ook een stukje geruimd, waardoor we wat ruimer moesten varen. En met minder druk in het tuig, maar wel de golven, begonnen de zeilen te slaan. Daarom hebben we omgebouwd naar een voor-de-winds-tuig, met de breefok, topzeil en bram en al snel weer een grootzeil met gaffeltop erbij. 
Inmiddels hebben we weer een mooie wind gevonden en hebben dus de breefok laten zakken en al het andere tuig erop gezet. Al snel werd de wind zo krachtig dat het gaffeltopzeil eraf moest en inmiddels hebben we ook de bram en buitenkluiver weer laten zakken. Zo knallen we als een speer verder de oceaan over. Vannacht zullen we al halverwege zijn en de weerberichten zien er goed uit. Voorlopig zullen we wind houden. 
Aangezien het allemaal zo snel gaat, zijn we al voorzichtig aan het kijken naar plaatsen voor een eventuele stop.