Velocity made good

Met een rechte lijn naar Barbados bleek niet snel genoeg te gaan om ook nog een beetje de tijd te hebben op het eiland. Dus we hebben weer omgebouwd naar bijna vol tuig en kruisen af. Zo proberen we onze VMG hoog genoeg te houden. VMG is de snelheid waarmee we ‘de goede kant op’ gaan. 
Voor nu varen we 7 knopen, maar sturen 30 graden naast ons doel. Met een klein sommetje blijkt dan dat we op dit moment met ongeveer 6 mijl per uur dichter bij ons doel komen (7 x cos 30 = 6,06). Dat is een stuk sneller dan we plat voor de lap deden. Als de wind zo blijft zouden we in de ochtend van de 22ste aankomen bij Bridgetown.
Ondertussen worden we elke nacht ‘bekogeld’ door vliegende vissen! Zelfs in de kombuis ben je niet veilig, bleek gisteren tijdens de afwas. Een exemplaar vloog vanuit de oceaan precies het luik boven de wasbak binnen en landde in het afwaswater, met een luid gegil uit de kombuis als resultaat. 
Verder laat het zeeleven zich niet veel zien. Wel een paar vogels: keerkringvogels, Bont stormvogeltjes en vandaag Bruine genten. Maar de dolfijnen hebben ons alleen in het begin nog aangemoedigd en de walvissen geven helemaal niet thuis! Maar, we zijn er nog niet…