Noord van Cuba

Noord van Cuba

Noord van Cuba

22 april 2017

Onze mooie plannen voor een bezoek aan het eiland Great Inagua vielen in het water. Het eiland met de mooie naam hebben we namelijk alleen in de verte gezien. Tegen de tijd dat we aan de westkant waren was het donker. Dit zou betekenen dat we eerst een hele nacht ten anker zouden moeten liggen wachten voordat we aan land konden en daarvoor hadden we helaas geen tijd. Dus vervolgen we de reis naar Cuba zonder verdere stops.
Aan boord komen we nu echt in het zee-ritme: 6 op 6 af. Ontbijt, lunch, diner en tussendoor sturen we, doen we kleine reparaties en gijpen we of verstellen we iets aan de zeilen. Vannacht hadden we de hele nacht een beetje motregen en ook vandaag heeft de zon moeite er door te komen. Saai is het nooit. Zojuist zagen we nog een mooie keerkringvogel en iets hierna vingen we opnieuw een grote Mahi-Mahi.
We zitten nu al boven Cuba, maar het is nog een heel eind naar onze eindbestemming. Cuba is zo’n 1000 kilometer lang en ons reisdoel ligt vlak naast Havana aan de noordwestkust. De wind is oostelijk en komt dus recht van achteren. De golven zijn niet al te hoog, dus op een enkele overwachte rare haal na, slingeren we niet al te hard en met zo’n 7 knopen maken we een goede snelheid en dit hopen we de komende dagen te houden.