Open schip

Na al het onderhoud de afgelopen tijd wordt het zo langzaam aan weer tijd voor iets anders. De meeste klussen zijn goed afgerond. De bramra ligt nog op de kant te wachten tot hij weer wordt gehesen en het schoenerzeil moet nog worden aangeslagen, maar verder is alles af. De gehele periode dat we in Savannah liggen lopen honderden mensen op de kade die ons vragen stellen over het schip: van “hoeveel kost dat schip” en “wat is de voorkant” tot “hoe lang zijn jullie al onderweg” en “kan het schip echt zeilen”.
Vandaag en morgen willen we het schip openen voor bezoekers. Met hulp van Larry met zijn pickup en wat kunst en vliegwerk van Boudewijn hebben we een goede trap getimmerd en zijn we door de US Coast Guard goedgekeurd als ‘Moored Attraction Vessel”.
Voor het eerst in vele dagen regent het echter. En hier, in bijna tropische omstandigheden, betekent dat meteen heel veel regen. Maar zo tussen de buien door komen er toch wat mensen aan boord. De teller staat na een uur op ongeveer 100 personen.