Saguenay

Aangezien het laatste stuk een stuk sneller ging, waren we uiteindelijk weer te vroeg bij het loodsstation. Dus hebben we de zeilen omhoog getrokken en hebben we genoten van het kleine beetje wind dat er stond. De gasten hebben alles zelf gezet, met af en toe een kleine aanwijzing van de bemanning, opdat ze elkaar en de zeilen heel zouden laten.
En het bleek een topdag te worden!
We zagen beloega’s, dwergvinvissen, dolfijnen en zeehonden in het water en de inmiddels gebruikelijke vogels erboven: Jan-van-genten, (kleine) alken, zeekoeten, aalscholvers.
Aan het eind van de dag moesten we toch echt weer richting het loodsstation, dus de motor aan en die kant op. Ondertussen hadden we de tent erop met voor- en zijflappen, zodat we heerlijk uit de (gecreëerde) wind konden BBQ-en.
In de morgen kwamen we aan bij Port-Alfred, een deel van de stad Saguenay, waar we gaan liggen voor een paar dagen open schip. Vlak voor we aankwamen hebben we een aantal zeilen gehesen, zodat de mensen op de kant iets moois te zien kregen. De loodsen aan boord vonden het ook allemaal erg interessant en zijn beiden de mast ingeklommen om eens het uitzicht vanaf daar te bekijken.
Vandaag hebben we open schip en aangezien de zon al goed zijn best aan het doen is verwacht ik de mensen in groten getale. Nou hebben de meeste van de bemanning wel frans gehad op school, erg goed zijn we niet in die taal. En dan spreken ze hier soms zelfs voor de fransen aan boord iets onverstaanbaars. Het belooft een interessante dag te worden.