Update JINC-tocht

Gisteren zijn we maar liefst twee keer uitgezwaaid. Een hele groep ouders en opa’s en oma’s waren naar de Leuvehaven gekomen om het schip uit te zwaaien. Wij waren alleen al weg, omdat we al om 10:00 uur door de Erasmusbrug moesten. Maar we zijn even omgekeerd voor een mooi showrondje. Er is op de Nieuwe Waterweg veel uitgelegd over het schip, wat te doen als er een alarm af gaat, hoe trek je een zwemvest aan en hoewel het verboden is om over boord te vallen: wat te doen als dit toch gebeurt. Voor de lunch hadden we aangelegd in Maassluis. En we wilden toch even naar zee. Hier op de rivier merken we zelfs zonder zeilen dat we af en toe scheef gaan dus iedereen is erg benieuwd hoe het met windkracht 6-7 Bft op zee is. Aan het einde van de middag zijn we teruggekeerd naar Maassluis. Terwijl de storm overwoei, brachten wij de nacht veilig door in de haven. Vandaag zal de wind afnemen en zeilen we naar Texel.