Tegenslag

Terwijl we in onze tent hard werken aan het opknappen van alle rondhouten maken we het schip klaar voor het stralen. Alle houtwerk is inmiddels van dek verwijderd. Alle deurtjes, kisten, nagelbanken, maar ook delen van het houten voordek. Overal waar luiken, patrijspoorten of deuren zitten, zijn nu houten platen pasgemaakt die rondom zijn afgekit tegen het stof.
Morgen zouden we de straalloods invaren. Maar net nu we helemaal klaar zijn, belde het straalbedrijf met een ontzettend vervelende mededeling: omdat asbest is gevonden in een partij straalgrit van een bepaalde leverancier zijn alle bedrijven die grit betrekken van deze leverancier met onmiddellijke ingang stil gelegd. Zo ook het bedrijf dat de ‘Oosterschelde’ zou stralen en spuiten. Hoe lang dit oponthoud zal duren is nog onbekend, maar zeker is dat we niet morgen de loods zullen binnenvaren.