Op naar Tenerife

Op naar Tenerife

Op naar Tenerife

30 december 2017

Jan ten Dam houdt u verder op de hoogte:
“Nog steeds varen we onder zeil. Behalve het eerste stukje na vertrek uit Cascais, hebben we de afgelopen 500 mijl gezeild. We maken daarbij goede voortgang richting Tenerife. Op het moment dat ik dit schrijf (zaterdagochtend) hebben we nog 200 mijl te gaan. De verwachting is nu dat we morgen aan het eind van de middag of begin van de avond zullen aanmeren in Santa Cruz de Tenerife. Dit betekent dat we gezamenlijk, hopelijk begeleid door een schot met het kanon, een toost op het nieuwe jaar zullen kunnen uitbrengen.
Nu we steeds zuidelijker komen wordt de temperatuur steeds aangenamer. Nu ligt die rond de 20 graden. Het is dus goed toeven aan dek, ook ‘s nachts. Heel veel zon hebben we nog niet gezien doordat het vaak bewolkt is. De nachten zijn afwisselend zeer donker of verlicht door de maan en sterren. Maar ook dan is het aangenaam aan dek om je wacht te lopen en je beurt aan het roer te doen.
We hebben meermalen dolfijnen gezien, volgens Maarten de Atlantische gevlekte dolfijn. Gisteren gaf een grote groep echt een show weg met het spelen bij de boeg en het naast het schip maken van sprongen en salto’s. Ik hoorde dat zelfs een vliegende vis op dek is gevonden.
Vanaf de ‘Oosterschelde’ namens allen vast een fijne jaarwisseling gewenst.”