Zeilen

Zeilen

Zeilen

22 december 2017

Zoals verwacht kregen we geen zeilbare winden om de Biskaje over te steken. Dan maar op de motor. Maar dat betekent niet dat we ons zitten te vervelen! Regelmatig komen er dolfijnen kijken en in de boeggolf spelen. Twee keer zijn er spuiten van walvissen gezien. Ook de zeevogels zijn er in groten getale, zoals de Jan-van-genten, drieteenmeeuwen, (kleine) mantelmeeuwen en een (denk ik) Atlantisch Pijlstormvogeltje.
Daarnaast hebben we regelmatig een klasje op dek, waar we van alles uitleggen wat met zeilen te maken heeft, in de breedste zin van het woord. En aangezien het ‘s nachts helder begint te worden, worden ook de sterren onderzocht en sterrenbeelden ontdekt.
En het is voelbaar dat we zuidelijker komen: het thermo-ondergoed, de mutsen en de dubbele jassen verdwijnen langzaam en worden verruild voor een trui. Gistermiddag waren zelfs de eerste T-shirts zichtbaar, dus we gaan de goede kant op.
Het ziet ernaar uit dat vandaag weer een heerlijke dag gaat worden. Het zonnetje schijnt, de wind is gedraaid naar het oostnoordoosten en zou langzaam wat moeten gaan toenemen. Dus de topzeilen worden vast losgeknoopt en die zullen we zo als eerste gaan zetten. Dan kan de motor uit, meer tuig erbij en zeilen we richting Kaap Finisterre.