Nieuwe reis

Het waait al een tijdje stevig door en de ‘Oosterschelde’ gaat op en neer op de hoge deining die onder het schip door rolt, zelfs hier aan de lijzijde van het eiland Sal.
Vandaag maakten we ons klaar voor ons Kaapverdiaans seizoen, want de komende weken zeilen we tussen de verschillende eilanden van dit bijzondere land. Nu is alles schoon en mogen onze gasten aan boord komen. Met de rubberboot halen we ze van de pier en een voor een klimmen ze via de loodsladder aan boord, vol verwachting wat deze reis gaat brengen. Voor vanavond is dat wel duidelijk: kennis maken met elkaar, je een beetje installeren in je hut en nog voor het eten zullen we iedereen vertellen hoe het leven aan boord van een groot zeilschip er uit ziet. Na het avondeten kan iedereen zich aan dek wat ontspannen, want we vertrekken morgenochtend (donderdag).