Soupe de poisson

Soupe de poisson

Soupe de poisson

7 januari 2018

Gastbemanningslid Jan ten Dam brengt een tussenstand:
“Het is 7 januari. We zeilen nog steeds en gaan met goede snelheid in de goede richting. Met nog zo’n 240 mijl te gaan, zullen we (te) vroeg bij Sal aankomen. Vanmorgen maakte Maarten dan ook bekend te broeden op een plan om de aankomst in Palmeira iets uit te stellen. Misschien morgen aan het eind van de middag in een baai voor anker gaan en gezamenlijk BBQ-en? Dat zou best leuk zijn.
Sinds het laatste bericht is het weer iets minder zonnig geworden en vanochtend hebben we zelfs wat lichte regen gehad. Maar de temperatuur aan dek is zeer behaaglijk, nu ook ‘s nachts. De afgelopen dagen hebben we meermalen grote groepen dolfijnen gezien. En gisteren heb ik ze deze reis voor het eerst ook weer ‘s nachts gezien: een fluorescerende vorm en spoor. Omdat de maan nog niet schijnt gedurende mijn avondwacht, zijn de sterren zeer goed te zien. Het is voor een aantal gasten een echte sport geworden de sterrenbeelden te herkennen.
Mijn vorige bericht had ik aangevuld met het bericht dat er een bonito gevangen was. Uiteindelijk zijn er twee gevangen, een derde wist op het laatste moment zijn vrijheid terug te winnen. De gevangen vis vond zijn bestemming in een heerlijke soupe de poisson ‘Antoine’ bij de lunch.
Zeilend gaan we verder naar ons einddoel.”