Veel wind

De laatste tijd waait het rond de Kaapverdische eilanden een stuk meer dan normaal. Dit is op zich niet zo erg, dan leggen we gewoon een extra rif in de zeilen. Het nadeel is dat er ook meer en hogere golven zijn. Onderweg van Santiago naar São Vicente was er een aantal gasten die vooral die golven niet konden waarderen… Maar met de stevige wind, die ook iets oostelijker is dan normaal, zat de snelheid er goed in en was het stuk mooi bezeild.
We begonnen met een knoop of 7 à 8, maar toen we onder de beschutting van de bovenwindse eilanden kwamen en de zee een stuk vlakker werd, kreeg onze dame er echt zin in en liepen we al snel dik in de 9 knopen met uitschieters tot ver boven de 10!
Inmiddels hebben we de prachtige wandeling op Santo Antão weer gedaan en maken we ons op voor het volgende stuk naar São Nicolau. Volgens het weerbericht zal de wind nog verder toenemen, waardoor we hebben besloten via de zuidkant van São Vicente en de onbewoonde eilanden Santa Lucia, Branco en Rasso langs te gaan. We hopen hierdoor een minder hobbelig traject te hebben.