Update van Dirk

Op naar Havana!
Na een gezellige avond met BBQ en de nodige decibels muziek en dans hebben wij gisteren afscheid genomen van twee gasten. Na het ontbijt werd iedereen aan land gestuurd voor een dagje verkenning van Sint Maarten. We liggen voor Marigot, aan de Franse kant, omdat de Franse bureaucratie een betere reputatie heeft dan de Nederlandse. Sommigen bezoeken het Nederlandse deel, anderen beperken zich tot de salades, vissen, bieren, wijnen en cocktails in de uitspanningen rond het haventje. De bemanning is intussen druk bezig schoon schip te maken en met foerageren.
Het eiland werd in september door een orkaan geteisterd en de sporen daarvan zijn nog alom tegenwoordig. Tijdens ons verblijf op het eiland neem ik, zoals iedereen, contact op met het thuisfront. Ik ben blij het vrouwtje en kinderen te horen en te vernemen dat iedereen in de familie het goed stelt.
‘s Avonds maken we kennis met de nieuwe gasten. Er kwamen acht extra gasten aan boord voor het tweede deel van onze reis. Enkelen met heel wat zeilervaring, zou snel blijken. Eentje is zelfs voor de tiende maal aan boord en wordt verrast met een lekkere taart en een geschenk. Nog voor het avondmaal worden de zeilen gehesen. Weinig wind, helaas.
Er werd een nieuwe huttenindeling opgemaakt en wachtploegen samengesteld. Eerst wat onwennig, maar ik heb het gevoel dat hier snel een toffe groep uit kan groeien.