Dierenleven

Dierenleven

Dierenleven

26 april 2018

Vandaag was echt een prachtige dag! Precies wat je mag hopen als je gaat zeilen; een constante, rustige wind waardoor al het tuig erop kan. Daarbij hoort een kalme zee met bijna geen deining. En de hele dag zon met af en toe de schaduw van een klein wolkje. Kortom heerlijk relaxed zeilweer.
Maar het werd nog beter, want vanochtend werd onze eerste vis van deze reis gevangen: een wahoo. Ook kwamen vandaag de vogels aan bod! Eerst zaten er drie kleine valken (een soort heel lichte slechtvalken) op de ra’s en zalingen. Niet wat je zou verwachten midden op zee. Toen kwam er een klein soort vinkje aangevlogen, maar die ging er vrij snel weer vandoor, toen het de valken doorkreeg.
Daarmee was het nog niet voorbij. Niet lang daarna werden er walvissen gezien, waarvan eentje vlak naast het schip. De meningen zijn wat verdeeld over wat het geweest zijn, maar de meesten houden het op bultruggen.
Toen de rust weer een beetje was teruggekeerd aan boord kwamen onze ‘slaapgasten’ aangevlogen: een hele zwerm zwaluwen! We hebben er vannacht een stuk of 10 aan boord, die op verschillende plekken heerlijk zitten te slapen. Alhoewel, heerlijk? Omdat de wind er vannacht bijna uit is, hebben we zojuist omgebouwd met minder langstuig en mét de breefok. Dat vonden de drie zwaluwen, die hun rust namen bovenop dit grote zeil, een minder leuk plan.