Onderweg naar Pensacola

Na een paar dagen open schip in Galveston kwamen de nieuwe gasten aan boord voor de reis naar Pensacola. Een schip vol Amerikanen is ook wel weer eens leuk! De tijd die we hebben om in Pensacola te komen is wat aan de krappe kant en het leek erop dat het weer ook niet mee ging werken. Daarom zijn we met zes schepen heel vroeg in de ochtend vertrokken uit Galveston en hebben allemaal meteen veel gas gegeven. Gelukkig valt het voorlopig nog wel mee met de tegenwind.
Tegen de middag konden er een paar zeilen bij en werd het motor-zeilen. Maar de wind is nog wat meer gekrompen, dus hebben we meteen meer zeil gezet en kon de motor uit. Nu zeilen we in de safety-lane tussen alle boorplatformen door en zullen we vannacht uit het ‘dichtst bebouwde’ gebied komen, waar we de safety-lane kunnen verlaten. Dan wordt het kijken hoe hoog we kunnen sturen, want het laatste weerbericht zegt dat de wind nog verder zal gaan krimpen. Hoe verder hoe beter.